Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce

Recept na cheesecake od kamarádky, který se nepeče, ale i tak je výborný a s přelivem z čerstvých borůvek, malin nebo pouze se zakysanou smetanou. Tento cheesecake je prostě úžasný.


3.04x
20 min

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky.

Smícháme tvaroh (případně mascarpone) s cukrem moučka a citronovou šťávou. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a dáme nejméně na 3 hodiny chladit do lednice.

Před podáváním můžeme cheesecake ještě přelít borůvkovou omáčkou - 140 g borůvek rozmixujeme s 50 g přírodního cukru a lžící citronové šťávy, aby byla hladká, protřeme sítem. Stejně můžeme upravit maliny nebo třeba potřeme pouze zakysanou smetanou rozmíchanou s cukrem a citronovou šťávou.

Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce servírujeme jako lahodný dezert.
user-icon

autor micatone


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce

Zpět na recept