Vaření.czReceptyNepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce

Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce

Recept na cheesecake od kamarádky, který se nepeče, ale i tak je výborný a s přelivem z čerstvých borůvek, malin nebo pouze se zakysanou smetanou. Tento cheesecake je prostě úžasný.


3.04x
20 min

Ingredience

omáčka

50 gcukr
140 gborůvky
3 lžícecitronová šťáva

těsto

70 gmáslo
200 gsušenky Digestive

náplň

200 gcukr moučka
15 gželatina
3 lžícecitronová šťáva
500 mlsmetana ke šlehání
350 gjemný tvaroh

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem a dáme chladit do lednice. Podle chuti můžeme sušenkový základ obohatit o rozdrcené lískové oříšky. Smícháme tvaroh (případně mascarpone) s cukrem moučka a citronovou šťávou. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a potom želatinu. Tuto směs nalijeme na ztuhlý sušenkový základ a dáme nejméně na 3 hodiny chladit do lednice. Před podáváním můžeme cheesecake ještě přelít borůvkovou omáčkou - 140 g borůvek rozmixujeme s 50 g přírodního cukru a lžící citronové šťávy, aby byla hladká, protřeme sítem. Stejně můžeme upravit maliny nebo třeba potřeme pouze zakysanou smetanou rozmíchanou s cukrem a citronovou šťávou. Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce servírujeme jako lahodný dezert.
user-icon

autor micatone

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nepečený cheesecake s přelivem z čerstvého ovoce

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena