Nejlepší pizza

Tuto pizzu si zamilovali všichni, kdo ji ochutnali. Suroviny dáváme, jaké máme rádi.


3.73x
45 min

Ingredience

těsto

0.55 lžičkycukr
0.55 lžičkysůl
1 ksvejce
80 gtuk
1 kostkadroždí
1 kghladká mouka
0.5 lvlažná voda

na potření

4-6 stroužkůčesnek
kečup
1 ksrajčatový protlak
1 kspizza koření

podle chuti

paprika
šunka
cibule
salám
30-40 dkgsýr
chilli papričky

na ozdobu

smetana
bazalka
oregano
grilovací koření
1 kskuřecí prsa
sójová omáčka
2 špetkymletý zázvor
worcesterská omáčka

Postup přípravy

Na pizzu můžete dát cokoli chcete. Já mám nejraději pizzu s kuřecím masem, na kterou přidávám recept. Počtem porcí je myšleno přibližný počet plechů pizzy.

Připravíme si těsto. Rozpustíme si trochu tuk. V troše vlažné vody rozmícháme droždí a všechny ingredience smícháme. Dáme těsto vykynout a během toho si nachystáme pomodorro, maso, nastrouháme sýr a natrháme salám.

Na pomodorro dáme všechny suroviny do mísy nebo mixéru a rozmixujeme. Pomodoro nesmí být ani moc tekuté, ani moc husté a mělo by chutnat i syrové.

Maso nakrájíme na malé kousky a na prkénku si jej smícháme s kořením. Maso osmažíme na rozpálené pánvi, přilijeme sójovou omáčku a wocesterskou také. Smažíme krátce. Jen aby se maso zatáhlo, než úplně usmažilo. Maso dáme stranou.

Připravíme si plechy, do kterých dáme pečící papír. Následně si na pomoučněné desce nebo válu rozválíme těsto tak, aby se nám vešlo do plechů. Těsto vložíme na plech a potřeme tenkou vrstvou rajčatové omáčky. Na masovou a sýrovou nalijeme podle oka smetanu, pokud chceme. Posypeme troškou sýra a na pizzu dáme zbylé suroviny podle chuti - maso, salámy, papriky, různé sýry, cibuli. Poté posypeme další vrstvou sýra, tentokrát větší. Na závěr posypeme kořením na pizzu nebo oreganem.

Nejlepší pizzu pečeme v troubě rozehřáté na 220 °C. Pečeme, dokud není těsto zlatavé a křehké. Upečenou pizzu ihned podáváme.
user-icon

autor sarahzuz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší pizza

Zpět na recept