Nejlepší kynuté ovocné knedlíky

Kynuté knedlíky plněné borůvkami, posypané mákem s cukrem a polité smetanou ke šlehání. Výborný recept na sladký hlavní chod.


4.114x
90 min

Postup přípravy

Mléko ohřejeme a rozpustíme v něm cukr. Do hrníčku rozdrobíme droždí a přilijeme trošku vlažného mléka. Přikryjeme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme dětskou krupičku nebo hrubou mouku, vejce, špetku soli a rozpuštěné máslo. Promícháme a přidáme hotový kvásek, zbylé vlažné mléko a prosátou mouku. Zpracujeme v nelepivé těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout alespoň půl hodiny.

Mezitím si pomeleme mák a přidáme k němu cukr moučka. Po vykynutí těsta začneme vyhazovat lžící těsto na pomoučněný vál a uděláme placku, na kterou vložíme borůvky. Poté zaděláme a vytvoříme kulaté knedlíky, které necháme ještě chvíli kynout.

Knedlíky vložíme na 6 - 8 minut do osolené vroucí vody. Plech jemně posypeme mákem s cukrem a vkládáme na něj hotové knedlíky, které obalíme mákem a polijeme rozpuštěným máslem.

Nejlepší kynuté ovocné knedlíky podáváme teplé a na talíři je ještě polijeme troškou smetany. Knedlíky jsou výborné i studené.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší kynuté ovocné knedlíky

Zpět na recept