Poznámka: Prvotní plnotučný jogurt kupuji v Lidlu 10% a vždy po několika měsících dělám jogurt opět nanovo. Dobu "jogurtování" si musí každý vyzkoušet sám, po 4 hodinách je tak akorát, po 10 hodinách je opravdu hustý. V chladničce vydrží jogurty i dva týdny. Samozřejmě můžeme jogurty dělat i na topení nebo v posteli či troubě, jak jste zvyklí. Já jsem si konečně koupila jogurtovač s časovačem a jsem maximálně spokojená, že můžu připravovat mé oblíbené jogurty i v mimotopní sezóně. Foto: Pixabay.com
Co je fermentace a proč kvašené potraviny prospívají zdraví?
Objevte tajemství fermentace neboli kvašení a proč se z ní stává hit moderní kuchyně. Naučte se, co můžeme fermentovat, jaké techniky použít a proč je tato starobylá metoda zpracování zdraví prospěšná.
Jak z litru mléka udělat doma poctivý jogurt: Zvládneme to i bez jogurtovače
Doma si uvaříme jogurt tak, aby byl přesně podle nás: jemný, kyselejší, nebo hutný řecký. Stačí mléko, lžíce živého jogurtu a pár hodin stálého tepla. Ukážeme jednoduchý postup, možnosti bez jogurtovače i fígle, které dělají rozdíl.
Autor:Jana Sajda


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena