Nejlepší cibulačka

Recept na cibulovou polévku, kterou bych doporučila každému.


4.4140x
30 min
39×

Ingredience

2 lžícemáslo
300 gcibule
2 lvoda
1 lžícecukr moučka
1-2 kostkymasox
1 dlbílé víno
0.5 dlkysaná smetana
2 lžícehladká mouka

na ozdobu

100 geidam
pečivo

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty.

Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny.

Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce.

Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý.

Nejlepší cibulačku podáváme ihned.
user-icon

autor Marianell


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší cibulačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.