Vyzkoušejte recept na lehký a lahodný koláč z křehkého těsta plný šťavnatých jablek.
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Těsto
Hladká mouka 300 g
Prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr150 g
Vejce L1 ks
Máslo 100 g
Náplň
Jablka500 g
Rozinky1 balíček
Mandle1 balíček
Podle potřeby
Strouhanka2 lžíce
Na potření
Máslo
Postup přípravy
Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme vejce, cukr, změklé máslo a vypracujeme drobenku.
Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme polovinou drobenkového těsta. Dobře přitlačíme a vytvoříme zvýšený okraj.
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme a odstraníme jádřince. Rozkrájíme na plátky a rozložíme na připravený korpus. Můžeme posypat rozinkami a mandlemi.
Povrch jablečného koláče posypeme zbylou drobenkou. Pečeme při teplotě 180–200 °C po dobu asi 40 minut. Po upečení a vychladnutí posypeme nedělní jablečný koláč moučkovým cukrem.