Hovězí maso zbavíme tuku a šlach, nakrájíme ho na jemné plátky asi 1/2 cm široké. Oloupanou cibuli také nakrájíme na tenké plátky.
Do kastrolu dáme olej, na něj rozložíme plátky masa, na maso plátečky cibule a takto to střídáme, dokud nám nedojdou ingredience, poslední vrstva je cibule. Osolíme a opepříme, přidáme koření a přikryté dusíme bez podlévání a bez míchání na slaboučkém plameni.
Když se horní vrstva cibule začíná rozpouštět, je námořnické hovězí hotové a šťáva je až skoro na povrchu.
Sardelové řezy otřeme, aby nebyly tak slané. Utřeme s hořčicí na krém a pomalu do toho všleháváme olej jako do majonézy. Sardelovou směs smícháme s jednou lžicí masové šťávy a nalijeme do kastrolu.
Námořnické hovězí podáváme s vařeným bramborem.