Naložený křen

Jeden recept pro milovníky křenu.


3.713x
30 min

Postup přípravy

Malé zavařovací sklenice vyvaříme a osušíme.

Křen oloupeme a nastrouháme najemno. Z daného množství bychom měli mít aspoň 220 g strouhaného křenu. Pokud je váha nižší, přidáme ještě křen a nastrouháme jej.

Připravíme si nálev. V kastrolu svaříme ocet s cukrem a solí. Následně vaříme asi 5 minut. Pak vsypeme křen a vaříme asi ještě 1 - 2 minuty.

Křenovou hmotou naplníme připravené sklenice, pořádně je uzavřeme a asi týden necháme uležet.

Nakládaný křen podáváme ke grilovaným masům.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložený křen

Zpět na recept