Naložené hrušky v pálence

Recept na výbornou záležitost - hrušky naložené v alkoholu.


3.97x

Ingredience

250-300 gcukr
150 mlvoda
4 kshruška
1 ksvanilkový lusk
500 mlhruškovice

Postup přípravy

Cukr svaříme s vodou a dření vydlabanou z vanilkového lusku. Cukrový rozvar necháme vychladnout a poté ho promícháme s hruškovicí, vodkou nebo jinou málo aromatickou pálenkou.

Pevné a zralé hrušky omyjeme a osušíme. Slupku propícháme špejlí. Hrušky naskládáme do sklenice a zalijeme alkoholem. Sklenici dobře uzavřeme.

Naložené hrušky v pálence necháme macerovat v chladu a temnu 3 - 4 měsíce, teprve poté konzumujeme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložené hrušky v pálence

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena