Naložená vejce

Vařená vejce naložená v kořeněném nálevu. Recept na výbornou chuťovku k čerstvému pečivu.


4.4182x
30 min

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou a oloupeme.

Nálev si připravíme z šalotky, soli, kmínu, bobkového listu, chilli papričky, tymiánu a jednoho litru vody. Vodu s kořením přivedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum a pomalu vaříme asi 10 minut.

Vejce poskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme. Vejce necháme několik dní odležet a po 3 - 4 dnech už můžeme ochutnávat.

Naložená vejce podáváme nakrájená na plátky s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Naložená vejce

Zpět na recept