Naložená vejce

Vařená vejce naložená v kořeněném nálevu. Recept na výbornou chuťovku k čerstvému pečivu.


4.4182x
30 min

Ingredience

12 ksvejce

nálev

1 lžícesůl
0.5 lžičkykmín
1 snítkatymián
1 lvoda
2 kschilli paprička
2 ksšalotka
2 lístkybobkový list

Postup přípravy

Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou a oloupeme. Nálev si připravíme z šalotky, soli, kmínu, bobkového listu, chilli papričky, tymiánu a jednoho litru vody. Vodu s kořením přivedeme k varu. Teplotu snížíme na minimum a pomalu vaříme asi 10 minut. Vejce poskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme. Vejce necháme několik dní odležet a po 3 - 4 dnech už můžeme ochutnávat. Naložená vejce podáváme nakrájená na plátky s čerstvým pečivem.
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Naložená vejce

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena