Nákyp z květáku

Rychlovka, kterou zvládne každý. Recept na květákový nákyp doplněný sýrem a salámem.


4.7142x
45 min
33×

Postup přípravy

Květák očistíme a předem doměkka uvaříme. Uvařený květák si nakrájíme na drobné kousky. Namočený rohlík v mléce vymačkáme a přidáme ho ke květáku. Salám nakrájíme na drobné kostičky, sýry nahrubo nastrouháme a společně se žloutky vše přidáme do mísy. Pak směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a česnekem. Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný ze zbylých bílků.

Směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky.
V troubě pečeme asi 30 minut na 200 °C. Posledních 10 minut si troubu zvýšíme na 250 °C a nákyp z květáku necháme dozlatova dopéct.

Nákyp z květáku podáváme s vařenými brambory, kaší, zeleninovým salátem nebo jen samotné. Nákyp z květáku chutná dobře i za studena.
user-icon

autor Verýsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nákyp z květáku

Zpět na recept