Nákyp z jablečné kaše

Netradiční dánský moučník zapečený s nadýchanou polevou z bílků a mandlí.


2.91057x
90 min

Ingredience

3 ksvejce
máslo
šlehačka
120 gmandle
50 gcukr moučka
500 mljablečná kaše

Postup přípravy

Jablečnou kaši urovnáme do dobře vymazané nákypové formy. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Mleté mandle promícháme s moučkovým cukrem. Do takto připravené směsi postupně vmícháme žloutky a nakonec sníh z bílků. Směs rozetřeme na jablečnou kaši a nákyp z jablečné kaše pečeme v mírně vyhřáté troubě přibližně půl hodiny.

Nákyp z jablečné kaše podáváme teplý s ušlehanou šlehačkou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nákyp z jablečné kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Dánská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.