Nákyp s mletým masem

Zapečené plátky brambor s dušeným mletým masem, kousky rajčat a spoustou sýra.


3.0147x
90 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a předvaříme je. Asi 10 - 12 minut v osolené vodě.

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu pokrájíme na kousky. Sýr nastrouháme.

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme maso a opečeme je. Maso mícháme. Pak k masu přidáme cibuli a česnek. Když začne zelenina sklovatět, přidáme rajčatový protlak a kousky rajčat. Směs osolíme, opepříme a přidáme podle chuti majoránku a rozmarýn. Směs dusíme 8 - 10 minut a stáhneme z plotny.

Troubu vyhřejeme na 180 °C. Předvařené brambory nakrájíme na 1 cm široké plátky. Zapékací misku vymažeme olejem nebo tukem. Do misky postupně vrstvíme brambory, maso a sýr. Poslední musí být brambory a sýr. Nákyp pečeme v troubě si 45 minut.

Nákyp ihned podáváme. Můžeme zdobit pažitkou nebo petrželkou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nákyp s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.