Nákyp po zahradnicku

Šťavnatý a chutný recept na zeleninový nákyp.


4.812x
0

Ingredience

75 ghrášek
sůl
1 ksvejce
300 gbrambory
0.5 dlmléko
1 kscibule
125 gmrkev
200 gtvaroh
mletý pepř
125 gčerný kořen
strouhaný muškátový oříšek
1 lžícesekaný tymián

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka asi 20 - 30 minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Mezitím pokrájíme cibuli a mrkev na tenká kolečka. Oloupeme černý kořen nebo kedlubnu, nakrájíme jej na kousky. Mrkev, černý kořen a hrášek blanšírujeme 4 - 5 minut a potom vše rychle ochladíme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh utřeme dohladka s mlékem, vejcem a tymiánem. Směs osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Všechnu zeleninu dáváme do nákypové formy po vrstvách. Nahoru rozetřeme tvarohovou směs. Nákyp po zahradnicku zapékáme asi 30 minut. Nákyp po zahradnicku podáváme se syrovou zeleninou.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nákyp po zahradnicku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena