Jednoduchý recept na nakládané sledě. Nejlépe chutnají s čerstvým pečivem.
Hodnocení
5.0
/ 5 (15x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr50 g
Sůl1 lžička
Ocet1/3 l
Cibule2 ks
Voda1/3 l
Hřebíček2 ks
Sleď4 ks
Bobkový list2 lístky
Nové koření4 ks
Celý pepř2 ks
Postup přípravy
Do nerezové nebo skleněné mísy (Pozor, nesmí být plastová ani hliníková!) vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, na ni položíme filety ze sledě a na ně zase cibuli.
Do hrnce nalijeme ocet a vodu, přidáme cukr, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, hřebíček a dáme vařit.
Jakmile se nálev začne vařit, tak ho ještě horký nalijeme do mísy.
Když nálev vychladne, dáme mísu se sledi minimálně na 2 - 3 dny odležet do ledničky.
Nakládané sledě podáváme posypané cibulí s chlebem nebo houskou.