Nakládaný pečený králík

Velice chutná a jednoduchá úprava králíka. Stejným způsobem můžeme upravit i kuře.


4.431x
150 min
6×

Postup přípravy

Králíka bez vnitřností a hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče a posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, mletou nepálivou papriku, krátce rozmícháme. Potom přilijeme vodu a rozšleháme. Takto vzniklou marinádou zalejeme králíka, přikryjeme víkem pekáče a necháme v chladu (ledničce) do druhého dne marinovat.

Potom přikrytého naloženého králíka vložíme do studené trouby nastavené na 210 °C a pečeme 2 hodiny. Při pečení občas podlijeme výpekem. Asi 30 minut před koncem pečení porce obrátíme. Do výpeku případně přilijeme vodu. Cibule by měla zůstat neopečená a šťáva přiměřeně hustá.

Nakládaného pečeného králíka podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Energetická hodnota je 626 kJ/100g, nebo 1880 kJ/porci.
user-icon

autor Gogela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný pečený králík

Zpět na recept