Bůček podle receptu, který užijete při chuti na dobře naložené maso s vůní česneku.
Hodnocení
5.0
/ 5 (17x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Česnek10 stroužků
Bobkový list5 ks
Vepřový bůček1 kg
Celý černý pepř5 kuliček
Na potření
Česnek15 stroužků
Sůl
Grilovací koření
Sójová omáčka
Kari koření
Tabasco
Mletá sladká paprika
Mletý černý pepř1 lžička
Postup přípravy
Bůček nejprve uvaříme doměkka s následujícími přísadami - česnek, celý černý pepř a bobkový list. Ještě horký bůček vykostíme a potřeme směsí z prolisovaného česneku, mletého pepře, kari koření, tabasca, sladké papriky, grilovacího koření a sojové omáčky.
Poté zabalíme bůček do alobalu a dáme ho odležet na 6 - 8 dní do lednice.
Nakládaný česnekový bůček krájíme na plátky a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem podle chuti.