Nakládaní smraďoši

Jednoduchý recept na nakládaný romadůr (tvarůžky). Vynikající s čerstvým chlebem.


4.016x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky. Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku. Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou. Na dno sklenice (nádoby) naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná. Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech. Nakládaný sýr chutná výborně s čerstvým chlebem a pivem či vínem.
user-icon

autor Hanka-K83

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládaní smraďoši

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena