Nakládaní smraďoši

Jednoduchý recept na nakládaný romadůr (tvarůžky). Vynikající s čerstvým chlebem.


4.016x
30 min
1×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky.

Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku.

Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou.

Na dno sklenice (nádoby) naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná.

Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech.

Nakládaný sýr chutná výborně s čerstvým chlebem a pivem či vínem.
user-icon

autor Hanka-K83


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaní smraďoši

Zpět na recept