Nakládané melanzane v oleji

Lilek naložený v oleji. Recept na výbornou chuťovku, kterou podáváme s pečivem.


4.818x
30 min
1×

Postup přípravy

Z lilků oloupeme a vyřízneme zrníčkovou dužinu. Nakrájíme je na 1 cm velké plátky nebo proužky. Přendáme je do sítka podloženou hlubokou miskou. Hrubozrnnou sůl vysypeme na lilky a rukama dobře prohněteme, obracíme. Vidíme hned, jak lilek pouští vodu. Dbáme na to, aby se miska pod sítkem nedotýkala s lilkem. Vezmeme si hluboký talířek a lilky dobře přitlačíme, aby se pustil zbytek vody. Necháme odpočinout nejlépe přes celou noc.

Na druhý den rukama lilky naposledy vyždímáme, uvidíme, že sůl není již žádná.

Do nádobky nalijeme ocet a ponoříme nakrájené lilky. Necháme stát na 2 hodiny. Poté lilky dobře rukama vyždímáme.

Do skleněné sterilované nádobky dáme oregano, česnek, pálivé peperončíno, bobkový list, přidáme lilky a dobře promícháme. Zalijeme olivovým olejem. Lilky musí být dobře ponořené.

Melanzane v oleji dáme do lednice. Můžeme již ochutnávat, ale po jednom týdnu jsou nejlepší.

Stejným způsobem můžeme připravit také cukety.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládané melanzane v oleji

Zpět na recept