Jahody omyjeme, zbavíme stopek a nožem rozpůlíme. Náplň připravíme z tvarohu, zakysané smetany a vanilkového cukru. Do mísy prosejeme mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a všechny sypké ingredience dobře promícháme. Vmícháme vejce a mléko, nakonec přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru a vytvoříme vláčné těsto. Dortovou nebo hranatou (ale menší) formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme těsto a rozetřeme náplň. Náplň nedáváme až ke kraji, aby nám při pečení vznikl hezký okraj. Navrch poklademe rozpůlené jahody. Jahodový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 40 minut. Je krásně nadýchaný a nejlépe chutná ještě teplý.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.

Malinové pokušení: Nepečené dezerty, ovocné přelivy a úžasné marmelády
Čas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky, je tady. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry.

Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.

Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena