Nadýchaná mrkvová bábovka

Opět jeden recept z portugalské kuchyně, úžasně jemná a vláčná buchta s minimem mouky a s nádhernou oranžovou barvou.


0.00x
75 min

Postup přípravy

V misce smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Do mixéru nalijeme vejce, olej a sůl, zapneme mixér a necháme směs dobře promíchat. Přidáme očištěnou a na jemno nastrouhanou mrkev a opět dobře promícháme. Směs nalijeme do misky s moukou, cukrem a práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Předehřejeme troubu na 180 °C, směs přelijeme do vymazané formy na bábovku a pečeme v troubě při ustálené teplotě do zlatohněda.

Po vychladnutí vyjmeme mrkvovou bábovku z formy a posypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem.

Nadýchanou mrkvovou bábovku nakrájíme na dílky a podáváme.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchaná mrkvová bábovka

Zpět na recept