Vaření.czReceptyNádivka ze sušených švestek

Nádivka ze sušených švestek

Recept na klasickou českou nádivku ze sušených švestek podle Sandtnerové. Je vynikající do českých koláčů nebo buchet.


5.08x
30 min

Postup přípravy

Suché švestky opereme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkké švestky scedíme, zbavíme pecek, nasekáme a prolisujeme nebo rozmixujeme. Pak do nich přidáme cukr, skořici, citronovou strouhanou kůru a rum. Je-li nádivka hustá, zředíme ji šťávou, ve které se švestky vařily. Je pravda, že tato nádivka se může nahradit švestkovými povidly, ale chuťově je nenahraditelná. Nádivkou ze sušených švestek plníme koláče nebo buchty. Výborná je v receptu České koláče podle Sandtnerové.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka ze sušených švestek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena