Nádivka z mletého masa

Povedený recept na pokrm z mletého masa vhodný k bramborové příloze. Výborná sekaná podle mojí fantazie.


5.08x
30 min
3×

Ingredience

0.5 stroužkučesnek
1 lžičkasůl
2 ksvejce
2 ksšpekáček
0.5 lžičkysteakové koření
1 hrnekhladká mouka
1 balíčekledový salát
2 kssladkokyselá okurka
0.5 kgmíchané mleté maso

Postup přípravy

Jedno vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme společně s omytým salátem, špekáčkem a sterilovanou okurkou na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, nakrájený špekáček, ledový salát, sůl, steakové koření, česnek a vše zpracujeme do jemné směsi. Dále přidáme hladkou mouku na zadělání, pořádně propracujeme a nakonec přidáme nakrájené uvařené vejce a také můžeme přidat nakrájenou sladkokyselou okurku.

Směs dáme do silikonové formy, pečeme v troubě předehřáté na 200 °C necelou hodinu jako mleté maso a podlijeme vodou. Ke konci průběžně kontrolujeme, zda není sekaná moc upečená.

Nádivku z mletého masa nakrájíme na plátky a podáváme podle chuti s vařenými brambory nebo bramborovou kaší či šťouchanými brambory.
user-icon

autor Květa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka z mletého masa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká