Nádivka z krůtích jater

Recept na nádivku, na které si pochutnáte.


4.47x
90 min

Ingredience

3 ksvejce
50 gmáslo
1.5 dlmléko
20 dkguzené maso
3 ksrohlík nebo houska
20 dkgkrůtí játra

podle chuti

sůl
zelená petrželka
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Housky nebo rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme v mléce. Necháme dobře vsáknout. Máslo a žloutky vymícháme do pěny, osolíme, opepříme a přidáme navlhčené pečivo. Játra nakrájíme na maličké kousky, stejně tak uzené maso. Přimícháme do směsi a přidáme i nasekanou zelenou petrželku. Pořádně promícháme a nakonec zapracujeme sníh vyšlehaný z bílků.

Směs zpracujeme do válečku, dáme na potravinovou fólii, rukama ještě tvarově upravíme a pečlivě zabalíme. Fólii zamotáme ve vrstvách, aby nám při vaření vše drželo pohromadě. Převážeme nití.

Nádivku z krůtích jater dáme vařit do masového vývaru. Vaříme asi 50 - 60 minut.

Pak váleček vyjmeme, necháme vychladnout a krájíme na plátky. Podáváme jako chuťovku, ale můžeme ji použít i k plnění masové kapsy nebo celého kuřete, králíka.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka z krůtích jater

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena