Nádivka z cukety a sýru

Méně známý recept, jak dobře zpracovat nadúrodu cuket.


4.715x
45 min
1×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a oloupeme. Cuketu nakrájíme spolu s cibulí a gothajem na drobné kostičky. Sýr nastrouháme a přidáme k cuketě.

Do základu nádivky přidáme mouku, olej, kypřící prášek a podle chuti majoránku a pepř. Přidáme prolisovaný česnek. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do základu nádivky, kterou osolíme a důkladně promícháme.

Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do směsi.

Formu nebo ideálně zapékací formu vymažeme a vysypeme. Rozložíme do ní nádivku a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Nádivkou z cukety můžeme klidně naplnit maso nebo samotnou půlku vydlabané cukety.

Když vynecháme salám, získáme skvělý vegetariánský pokrm. Upečenou nádivku z cukety a sýru podáváme horkou s přílohou podle vlastní chuti.
user-icon

autor Pigi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nádivka z cukety a sýru

Zpět na recept