Nadívané lilky

Dušené lilky s rajčatovou náplní v omáčce.


2.9796x
60 min

Postup přípravy

Lilky zbavíme zbytku stonku, ale neloupeme je. Rozkrojíme je podélně na poloviny. Lžičkou opatrně vydlabeme prostředek a necháme jen asi 1/2 cm vrstvu. Vydlabaný střed i poloviny zalijeme vařící vodou a krátce povaříme, scedíme a necháme vychladnout.

Cibuli s česnekem očistíme a nasekáme. Cibuli osmahneme na másle. Sýr nastrouháme.

Vydlabaný střed nakrájíme, smícháme s česnekem, petrželkou, šlehanými vejci, sýrem, necelou polovinou malé konzervy protlaku a smaženou cibulí. Náplň osolíme, opepříme, dobře promícháme.

Nádivkou naplníme půlky lilků, naskládáme je do kastrolu, polijeme olejem a zbylým protlakem, podlijeme trochou vody a dusíme na plotně anebo v troubě přikryté asi 1 hodinu.

Nadívané lilky ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže, pečivo i brambory.

user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané lilky

Zpět na recept