Nadívané lilky

Dušené lilky s rajčatovou náplní v omáčce.


2.9796x
60 min

Ingredience

sůl
40 grajčatový protlak
6 kslilek
100 gsýr

náplň

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
máslo
2 snítkypetrželka
1 kscibule
40 grajčatový protlak
mletý černý pepř

Postup přípravy

Lilky zbavíme zbytku stonku, ale neloupeme je. Rozkrojíme je podélně na poloviny. Lžičkou opatrně vydlabeme prostředek a necháme jen asi 1/2 cm vrstvu. Vydlabaný střed i poloviny zalijeme vařící vodou a krátce povaříme, scedíme a necháme vychladnout. Cibuli s česnekem očistíme a nasekáme. Cibuli osmahneme na másle. Sýr nastrouháme. Vydlabaný střed nakrájíme, smícháme s česnekem, petrželkou, šlehanými vejci, sýrem, necelou polovinou malé konzervy protlaku a smaženou cibulí. Náplň osolíme, opepříme, dobře promícháme. Nádivkou naplníme půlky lilků, naskládáme je do kastrolu, polijeme olejem a zbylým protlakem, podlijeme trochou vody a dusíme na plotně anebo v troubě přikryté asi 1 hodinu. Nadívané lilky ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže, pečivo i brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívané lilky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena