Lilky zbavíme zbytku stonku, ale neloupeme je. Rozkrojíme je podélně na poloviny. Lžičkou opatrně vydlabeme prostředek a necháme jen asi 1/2 cm vrstvu. Vydlabaný střed i poloviny zalijeme vařící vodou a krátce povaříme, scedíme a necháme vychladnout.
Cibuli s česnekem očistíme a nasekáme. Cibuli osmahneme na másle. Sýr nastrouháme.
Vydlabaný střed nakrájíme, smícháme s česnekem, petrželkou, šlehanými vejci, sýrem, necelou polovinou malé konzervy protlaku a smaženou cibulí. Náplň osolíme, opepříme, dobře promícháme.
Nádivkou naplníme půlky lilků, naskládáme je do kastrolu, polijeme olejem a zbylým protlakem, podlijeme trochou vody a dusíme na plotně anebo v troubě přikryté asi 1 hodinu.
Nadívané lilky ihned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže, pečivo i brambory.