Nadívaná vepřová kýta

Vepřová kýta plněná směsí z křížal, slaniny a červené cibule.


3.2109x
90 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Z venku i zevnitř ji nasolíme a opepříme. Cibule oloupeme. Jednu červenou a klasickou nasekáme najemno, zbylé dvě nakrájíme na měsíčky. Slaninu nakrájíme na kostičky, křížaly pokrájíme na kousky. Sýr nastrouháme. Na sádle zesklovatíme jemně usekanou cibuli, přidáme slaninu, křížaly a rychle opečeme. Odstavíme, necháme zchladnout a promícháme se sýrem. Křížalovou hmotou naplníme připravenou kapsu. Sepneme špikovacími jehlami. Olej a máslo rozehřejeme a kýtu na tuku ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, včetně výpeku, obložíme měsíčky cibule, osminkami oloupaných a jadřinců zbavených jablek a dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct. Pečeme přibližně 30 minut na malém množství vody, poté hodně podlijeme a dopékáme ještě 40 minut za občasného přelévání. Upečenou nadívanou vepřovou kýtu vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s rýží. Jablka s cibulí a výpekem umixujeme a servírujeme samostatně v omáčníku.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívaná vepřová kýta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena