Nadívaná vepřová kýta

Vepřová kýta plněná směsí z křížal, slaniny a červené cibule.


3.2109x
90 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Z venku i zevnitř ji nasolíme a opepříme.

Cibule oloupeme. Jednu červenou a klasickou nasekáme najemno, zbylé dvě nakrájíme na měsíčky. Slaninu nakrájíme na kostičky, křížaly pokrájíme na kousky. Sýr nastrouháme.

Na sádle zesklovatíme jemně usekanou cibuli, přidáme slaninu, křížaly a rychle opečeme. Odstavíme, necháme zchladnout a promícháme se sýrem. Křížalovou hmotou naplníme připravenou kapsu. Sepneme špikovacími jehlami.

Olej a máslo rozehřejeme a kýtu na tuku ze všech stran opečeme. Přendáme ji do pekáčku, včetně výpeku, obložíme měsíčky cibule, osminkami oloupaných a jadřinců zbavených jablek a dáme do předehřáté trouby na 180 °C péct. Pečeme přibližně 30 minut na malém množství vody, poté hodně podlijeme a dopékáme ještě 40 minut za občasného přelévání.

Upečenou nadívanou vepřovou kýtu vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme s rýží. Jablka s cibulí a výpekem umixujeme a servírujeme samostatně v omáčníku.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná vepřová kýta

Zpět na recept