Nadívaná jehněčí plec


3.0981x
0

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.



Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.

Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme.

(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná jehněčí plec

Zpět na recept