Nadívaná jehněčí plec


3.0981x
0

Ingredience

4 stroužkyčesnek
sůl
3 ksvejce
petrželka
5 lžicmléko
3 cibule
250 mlmasového vývaru
4 ksrajčat
200 mlbílého vína
800-900 gjehněčí plec
100 gprorostlé slaniny
4 ksmladé mrkve
Nádivka:
300 gbílé veky
4 lístkybazalky
pepř, sůl
muškátový květ

Postup přípravy

Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.



Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.

Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme.

(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná jehněčí plec

Zpět na recept

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.