4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
3 ks | vejce | |
petrželka | ||
5 lžic | mléko | |
3 | cibule | |
250 ml | masový vývar | |
4 ks | rajčata | |
200 ml | bílé víno | |
800-900 g | jehněčí plec | |
100 g | slanina prorostlá | |
4 ks | mladé mrkve | |
nádivka | ||
300 g | bílá veka | |
4 lístky | bazalka | |
pepř a sůl | ||
muškátový květ |
Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.
Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.
Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena