Nadívaná divoká kachna

Divokou kachnu je potřeba zpracovat co nejdříve, protože se rychle kazí! Tuto si dejte s bramborovým knedlíkem!


3.0629x
150 min
1×

Postup přípravy

Očištěnou a omytou kachnu protkneme slaninou, osolíme zvenčí i zevnitř a posypeme kmínem. Břicho naplníme nádivkou, kterou si připravíme takto: žemle nakrájíme na kousky a polijeme horkým mlékem, rozmočené je pak rozmícháme, přidáme nakrájenou slaninu a šunku, naškrábaná játra, vejce, sůl, pepř, koření, petrželku. Všechno promícháme a nacpeme do kachny. Kachnu zašijeme a dáme péci do trouby prsíčky dolů. Pečeme doměkka asi 2 hodiny a v půlce ji otočíme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná divoká kachna

Zpět na recept