N.Y. cheesecake

Recept na vynikající moučník s náročnější přípravou.


4.876x
90 min
9×

Ingredience

náplň

2 ksvejce
1 ksžloutek
100 mlsmetana
0.5 kscitronová šťáva
20 gmaizena
600 gsýr philadelphia

těsto

150 gmáslo
250 gmáslové sušenky
2 lžícetřtinový cukr

krém

1 lžícecukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
200 mlzakysaná smetana

Postup přípravy

Sušenky rozmixujeme s třtinovým cukrem a promícháme s rozpuštěným máslem. Formu o průměru 22 cm vyložíme pečícím papírem - dno i hrany. Vtlačíme sušenkovou směs a uložíme asi na 30 minut do mrazáku nebo na hodinu do lednice.

Vejce spolu s vanilkou a cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme sýr a rozmícháme, aby nebyly hrudky. Přidáme citronovou šťávu, maizenu, 2 špetky soli a tekutou smetanu. Vše ještě jednou důkladně vyšleháme.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vyjmeme vychlazenou formu a vlijeme připravený krém. Vložíme vyhřáté trouby na 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut. Jestliže začne krém hodně hnědnout, zakryjeme formu alobalem. Pak vypneme troubu, pootevřeme ji a koláč necháme ještě asi 30 minut v troubě dojít. Pak ho vyjmeme a necháme vychladnout.

Připravíme si druhý krém. Zakysanou smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem a vanilkou. Krémem natřeme na vychladlý moučník a necháme v lednidi uležet.

N.Y. cheesecake ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept N.Y. cheesecake

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.