Myslivecká specialitka


3.01046x
0

Ingredience

sůl
4 lžíceoleje
pepř
500 gmaso na jelení guláš
125 gvyloupaných sušených kaštanů
6 balíčkůbobule jalovce
2 ksvelké oloupané cibule
420 gsterilovaných lišek (i nálev)
2-3 větvičky tymiánu a rozmarýnu nebo 1 lžice sušených bylinek
1 ksceler
1-2 lžícesolamylu
0.5 lčervené víno (lépe suché)

Postup přípravy

Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.
Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.
Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.
Guláš je vynikající s těstovinami.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Myslivecká specialitka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena