Myslivecká specialitka


3.01046x
0

Ingredience

sůl
4 lžíceoleje
pepř
500 gmasa na jelení guláš
125 gvyloupaných sušených kaštanů
6 balíčkůbobulek jalovce
2 ksvelké oloupané cibule
420 gsterilovaných lišek (i nálev)
2-3 větvičky tymiánu a rozmarýnu nebo 1 lžice sušených bylinek
1 ksočištěný celer
1-2 lžícesolamylu
0.5 lčerveného vína, nejlépe suchého

Postup přípravy

Jedlé kaštany si nejdříve namočíme přes noc ve studené vodě. Pak je necháme okapat.


Maso důkladně potřeme solí, rozdrcenými bobulemi jalovce a pepřem. Oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno. Maso vložíme do rozehřátého oleje a prudce opečeme. Přidáme pokrájenou cibuli, lišky - i s nálevem, a chvilku dusíme. Poté maso posypeme sekanými bylinkami.


Omytý celer oloupeme, rozkrájíme namalé kousky a přimíchámek masu. Přidáme okapané kaštany. Přilijeme víno a dusíme zhruba ještě tak 1 hodinu. Když máme maso měkké, stáhneme z ohne a omáčku zahustíme potřebným množstvím solamylu.


Guláš je vynikající s těstovinami.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Myslivecká specialitka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.