Formu na mušle si můžeme vyrobit i sami. Trik najdete v článku Alobal.
Hodnocení
3.0
/ 5 (56x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
těsto
1 lžíce
olej
4 ks
vejce
400 ml
mléko
100 ml
šlehačka
8 lžic
cukr moučka
1 ks
vanilkový cukr
podle potřeby
šlehačka
džem
máslo na vymazání formy
Postup přípravy
Do studeného mléka rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr.
Směs dobře rozmícháme, přidáme šlehačku a vlijeme do zapékací mušle, nebo do kastrůlku z varného skla, vymazanou máslem nebo olejem.
Vložíme do pekáče, podlijeme vodou, dáme do trouby a vaříme asi 1 hodinu ve vodní lázni.
Po upečení necháme mušle vychladnout.
Vychladlé mušle vyklopíme a ozdobíme je rybízovým či meruňkovým džemem, můžeme i šlehačkou.