Mušle na kořenové zelenině

Recept trošku náročnější na přípravu, ale stojí za to.


4.36x
45 min
1×

Postup přípravy

Mušle necháme před přípravou cca půl hodiny stát ve vodě. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme. Mušle očistíme kartáčkem a zbavíme řas.

Připravíme si zeleninu, kterou očistíme a nakrájíme na větší kusy. Cibuli osmažíme na másle, přidáme celer, mrkev, petržel a k dochucení bobkový list, tymián a kari koření. Do kastrolu nasypeme mušle, opepříme, osolíme, nalijeme bílé víno a přidáme nahrubo nakrájený česnek. Mušle na kořenové zelenině dusíme na mírném ohni 45 minut a mezitím promícháváme. Mušle, které se při vaření neotevřely, vyhodíme.

Hotové mušle na kořenové zelenině podáváme s čerstvou bagetou, k pití se hodí bílé víno.

Jiná verze receptu: Postup dodržíme, jen po uvaření mušle vyjmeme, vyloupeme je a směs ze zeleniny zalijeme smetanou. Mušle vrátíme zpět do omáčky a podáváme.
user-icon

autor Jindriska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle na kořenové zelenině

Zpět na recept