Mušle na česneku

Když jsme byli na dovolené v Kotoru, byl těmito mušlemi porostlý celý skokanský můstek. Dostali jsme povolení od domácího si mušle naloupat, tak jsme toho patřičně využili.


3.511x
20 min

Postup přípravy

Do hrnce dáme vodu a uvedeme k varu. Ve chvíli, kdy se voda začne vařit, vsypeme do ní očištěné a proprané mušle. Ty, které jsou dobré, se po chvíli otevřou.

Na pánvi (nejlépe Wok pánev) si rozehřejeme olej, přidáme česnek, vsypeme mušle a asi 5 minut za stálého promíchávání restujeme. Není třeba dalšího koření

Hotové mušle i s výborným sosem vysypeme na misku, posypeme zelenou petrželkou a můžeme debužírovat. K mušlím na česneku popíjíme bílé víno.
user-icon

autor OlaSm


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mušle na česneku

Zpět na recept