Můj domácí vegetální bujon

Zeleninový bujon, který můžeme i zmrazit, je vhodný do polévek a omáček.


4.723x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejprve oloupeme, umyjeme a nakrájíme veškerou zeleninu (na kostičky). Dáme ji do tlakového hrnce, přidáme sůl. Vodu nepřidáváme, zelenina nám vodu pustí. Vaříme cca 30 - 40 minut, ke konci vaření zelenina vypadá jako typická "minestrone". Povaříme v odkrytém hrnci do vstřebání.

Mezitím si připravíme sklenice ke sterilování.

Ještě horkou zeleninu rozmixujeme a naplníme do sklenic, uzavřeme a obrátíme. Obrácené sklenice s domácím vegetálním bujonem necháme vychladnout.

Vyplatí se nám použít formu na led, kterou zeleninu naplníme, přikryjeme kuchyňským sáčkem a máme připravenou kostku do vaření.

Z těchto surovin jsou 2 sklenice bujonu o obsahu 400 g a 1 ledová forma.

Otevřená sklenice s vegetálním bujonem vydrží v lednici 1 měsíc. Uzavřená v mrazáku až 6 měsíců.

Vhodné bylinky k použití - šalvěj, majoránka, tymián.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Můj domácí vegetální bujon

Zpět na recept