Mrkvový moučník s tvarohovým krémem

Snadný recept na výborný mrkvový moučník potřený smetanovo-tvarohovým krémem.


5.06x
35 min
2×

Postup přípravy

Vejce, cukr krupici a olej vyšleháme do hladké hmoty, pak přidáme očištěné a na jemno nastrouhané velké mrkve. Nakonec přidáme prosátou polohrubou mouku spolu se lžičkou jedlé sody a kypřicího prášku a vše umícháme do hladkého těsta. Těsto na mrkvový moučník nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ze smetany ke šlehání a cukru moučka (podle chuti) vyšleháme krém a do něho po kouskách přidáme tvaroh. Krémem potřeme zchladlý korpus a nakonec posypeme skořicí. Mrkvový moučník s tvarohovým krémem podáváme ke svačině nebo snídani. Moučník vydrží čerstvý delší dobu.


Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině


Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.


Nejoblíbenější

user-icon

autor Venca


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový moučník s tvarohovým krémem

Zpět na recept