Snadný recept na výborný mrkvový moučník potřený smetanovo-tvarohovým krémem.
těsto | |
---|---|
100 ml | olej |
3 ks | vejce |
3 ks | mrkev |
100 g | cukr krupice |
200 g | polohrubá mouka |
1 lžička | jedlá soda |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
krém | |
cukr moučka | |
1 kelímek | smetana ke šlehání |
2 balení | měkký tvaroh |
na ozdobu | |
mletá skořice | |
podle potřeby | |
tuk na vymazání |
Vejce, cukr krupici a olej vyšleháme do hladké hmoty, pak přidáme očištěné a na jemno nastrouhané velké mrkve. Nakonec přidáme prosátou polohrubou mouku spolu se lžičkou jedlé sody a kypřicího prášku a vše umícháme do hladkého těsta. Těsto na mrkvový moučník nalijeme na vymazaný plech a pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Ze smetany ke šlehání a cukru moučka (podle chuti) vyšleháme krém a do něho po kouskách přidáme tvaroh. Krémem potřeme zchladlý korpus a nakonec posypeme skořicí. Mrkvový moučník s tvarohovým krémem podáváme ke svačině nebo snídani. Moučník vydrží čerstvý delší dobu.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
autor Venca
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.