1-2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1 ks | cibule | |
1.5 lžičky | kmín | |
450 g | karotka | |
0.5 ks | citron | |
1 lžička | droždí | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | pasta tahini | |
mletý černý pepř | ||
225 g | kešu oříšky (natural) | |
115 g | celozrnný chléb | |
75 ml | vývar z mrkve |
Mrkve oloupeme, uvaříme, slijeme, ale vývar nevyléváme, a rozmačkáme ji.
Mezitím odšťavíme citron. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kešu oříšky nastrouháme.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Směs dáme do misky, přidáme mrkev, oříšky, střídku chleba, koření, trochu vývaru, droždí, pastu a citronovou šťávu. Směs promícháme a osolíme a opepříme. Vymažeme formu nebo plech, vyložíme ji směsí, uhladíme a přikryjeme alobalem.
Troubu předehřejeme na 180 °C a chlebíček v ní pečeme asi hodinu. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Troubu vypneme a necháme v ní formu ještě dalších 10 minut.
Hotový chlebíček podáváme nakrájený na plátky a zdobený petrželkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena