Mrkve oloupeme, uvaříme, slijeme, ale vývar nevyléváme, a rozmačkáme ji.
Mezitím odšťavíme citron. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kešu oříšky nastrouháme.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Směs dáme do misky, přidáme mrkev, oříšky, střídku chleba, koření, trochu vývaru, droždí, pastu a citronovou šťávu. Směs promícháme a osolíme a opepříme. Vymažeme formu nebo plech, vyložíme ji směsí, uhladíme a přikryjeme alobalem.
Troubu předehřejeme na 180 °C a chlebíček v ní pečeme asi hodinu. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Troubu vypneme a necháme v ní formu ještě dalších 10 minut.
Hotový chlebíček podáváme nakrájený na plátky a zdobený petrželkou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena