Báječný chlebíček z mrkve, kešu oříšků a kmínu. Vhodný jako hlavní chod i jako příloha.
1-2 stroužky | česnek |
sůl | |
1 ks | cibule |
1.5 lžičky | kmín |
450 g | karotka |
0.5 ks | citron |
1 lžička | droždí |
2 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | pasta tahini |
mletý černý pepř | |
225 g | kešu oříšky (natural) |
115 g | celozrnný chléb |
75 ml | vývar z mrkve |
Mrkve oloupeme, uvaříme, slijeme, ale vývar nevyléváme, a rozmačkáme ji.
Mezitím odšťavíme citron. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Kešu oříšky nastrouháme.
Na pánvi rozpálíme olej a cibuli s česnekem restujeme dozlatova. Stáhneme z ohně a necháme vychladit. Směs dáme do misky, přidáme mrkev, oříšky, střídku chleba, koření, trochu vývaru, droždí, pastu a citronovou šťávu. Směs promícháme a osolíme a opepříme. Vymažeme formu nebo plech, vyložíme ji směsí, uhladíme a přikryjeme alobalem.
Troubu předehřejeme na 180 °C a chlebíček v ní pečeme asi hodinu. Pak odstraníme alobal a pečeme dalších 10 minut. Troubu vypneme a necháme v ní formu ještě dalších 10 minut.
Hotový chlebíček podáváme nakrájený na plátky a zdobený petrželkou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena