Mrkvový beránek

Na Velikonoce novinka. A bez velké práce.


4.317x
75 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
4 lžícetuk
1 šálekrozinky
200 gmrkev
0.8 balíčkuprášek do pečiva
100 gcukr moučka
150 ghrubá mouka
100 gpolohrubá mouka

podle potřeby

mléko

poleva

2 balíčkybílá čokoládová poleva

na ozdobu

lentilky

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Do zadělávací mísy dáme mouky s práškem do pečiva a promícháme, pak cukr a opět promícháme a nakonec všechny zbylé ingredience. Spojíme, a s pomocí mléka vytvoříme středně husté těsto. Rozinky můžeme a nemusíme při přípravě namáčet do vody nebo trochy rumu. Předehřejeme si troubu na střední stupeň. Těsto vlijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na beránka, přiklopíme a pečeme necelou hodinu. Po dopečení můžeme formu s beránkem na chvíli přikrýt ve vodě namočenou utěrkou pro snazší vyklopení. Po vychladnutí potřeme mrkvového beránka bílou polevou, oči a čumáček vytvoříme pomocí lentilek. Pro dokonalý výsledek přidáme mašli a můžeme vyhlížet koledníky.
user-icon

autor Bludimíra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový beránek

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena