Mrkvová pomazánka s příchutí rajčat

Recept na jemnou pomazánku ze sterilované zeleniny. Nejlépe chutná na opečených toastech a sypaná zlatavou cibulkou.


0.00x
15 min

Postup přípravy

Šalotku oloupeme a nakrájíme na hrubo, druhou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno.

Do mixovací nádoby vsypeme scezenou mrkev, přidáme hrubě nakrájenou šalotku a promixujeme na jemné pyré. Poté přidáme rajčatový protlak, oregano a na špičku nože majoránky. Nezapomeneme na sůl a pepř a znovu promixujeme. Nakonec vmícháme petrželku a podle potřeby mrkvovou pomazánku dochutíme.

Na oleji osmažíme druhou cibuli, až je krásně křupavá a zlatavá.

Mrkvovou pomazánku s příchutí rajčat podáváme na opečených toastech a sypeme dozlatova osmaženou cibulkou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová pomazánka s příchutí rajčat

Zpět na recept