Mrkvová polévka s kedlubnami

Recept na skvělou zeleninovou polévku s rýží, která chutná i dětem.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme, kedlubny oloupeme a obojí nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Zpěníme ji na sádle či oleji, až začne zlatavět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a osmahneme, poprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, podle chuti osolíme a přidáme i propláchnutou rýži. Vše uvaříme doměkka.

Ve smetaně rozmícháme žloutky a vmícháme do uvařené mrkvové polévky. Ochutíme cukrem a jemně octem. Ještě krátce povaříme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou, ale nemusí být. Polévku na závěr dochutíme čerstvě nasekaným koprem a muškátovým oříškem.

Mrkvovou polévku s kedlubnami rozdělíme na talíře a horkou podáváme.

Místo rýže můžeme do polévky použít krupky nebo nové brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová polévka s kedlubnami

Zpět na recept