Lehká svačinka nebo překrm. Mrkve zabalené v plátku šunky zdobené rokfórem.
sůl | |
3 snítky | bazalka |
100 g | rokfór |
2-3 lžíce | olivový olej |
mletý černý pepř | |
1 svazek | jarní mrkev |
100-150 g | šunka (tenké plátky) |
Jarní mrkve omyjeme, očistíme, ale necháme na ní kousky zelené natě. Do hrnce dáme vařit osolenou vodu a mrkve v ní asi 10 minut mírně povaříme. Pak je vyjmeme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
Plátky šunky rozložíme na prkénko, opepříme je a zavineme do nich jednotlivé mrkve.
Na pánvi rozpálíme olej a karotku na něm osmažíme. Karotku pokládáme na pánev nejdříve švem dolů, aby se nám šunka nerozmotala, a smažíme z všech stran.
Karotky servírujeme obloženou rokfórem nebo jiným plísňovým sýrem a zdobíme čerstvou bazalkou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.