Kuličky z mletého masa podáváme s povařenou nakrájenou mrkví a jemnou zeleninovou omáčkou.
Hodnocení
3.0
/ 5 (617x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
- -
olej
- -
sůl
1 ks
vejce
2 lžíce
strouhanka
1 ks
cibule
1 svazek
mrkev
- -
mletý pepř
250 g
mleté maso
500 ml
zeleninový vývar
- -
citronová kůra
1 lžíce
jíška
Postup přípravy
Do masa vmícháme nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku, cit. kůru, sůl a pepř. Z masa vytvarujeme malé kuličky, které opečeme na rozpáleném tuku dozlatova. Mrkev nakrájíme na kolečka a vaříme ve vývaru asi 8 minut, vyndáme, do vývaru vsypeme jíšku a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a maso podáváme s mrkví, poléváme omáčkou.