Mrkev na indický způsob

Kořeněné mrkvové hranolky s vůní orientu.


4.624x
45 min
5×

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plech vymažeme máslem, poklademe na něj větší hranolky mrkve, rovnoměrně posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas promícháváme. Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Vylepšit ji můžete přidáním bílého jogurtu s bylinkami a česnekem. Vynikající přílohou je vařená rýže nebo opečená bageta. Hotovou mrkev na indický způsob dozdobíme čerstvou petrželkou.
user-icon

autor Sulivan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkev na indický způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena