Mrkev na indický způsob

Kořeněné mrkvové hranolky s vůní orientu.


4.624x
45 min
5×

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na hranolky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Plech vymažeme máslem, poklademe na něj větší hranolky mrkve, rovnoměrně posypeme solí, karí, zázvorem a vločkami zbylého másla.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C, dokud hranolky nezezlátnou a nejsou křupavé, občas promícháváme.

Mrkev podáváme samostatně nebo jako přílohu. Vylepšit ji můžete přidáním bílého jogurtu s bylinkami a česnekem. Vynikající přílohou je vařená rýže nebo opečená bageta. Hotovou mrkev na indický způsob dozdobíme čerstvou petrželkou.
user-icon

autor Sulivan


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkev na indický způsob

Zpět na recept