sůl | ||
1 ks | žloutek | |
1 ks | bílek | |
250 g | tvaroh | |
20 g | cukr moučka | |
50 g | borůvky | |
50 g | maliny | |
50 g | ostružiny | |
100 g | máslo | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
120 ml | smetana ke šlehání | |
50 g | červený rybíz | |
200 g | hladká mouka | |
50 g | žlutý rybíz | |
50 g | hrozny (bez pecek) |
Mouku prosejeme s moučkovým cukrem na vál a zpracujeme s máslem, smetanou, žloutkem a špetkou soli. Vláčné těsto necháme ve fólii v chladu 30 minut odležet.
Pak je rozdělíme na 3 stejné díly. Ze dvou dílů rozválíme plát o velikosti 30x20 cm a přeložíme ho na plech vymazaný tukem tak, abychom získali vyšší okraje. Ze zbylého těsta uválíme válečky a vytvoříme mřížku. Povrch potřeme bílkem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, vmícháme šlehačku a vyplníme políčka mezi mřížkami. Rozpožíme ovoce.
Koláč necháme v chladu asi 2 hodiny odležet.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena