Mřížkový koláč s hruškami

Recept na křehký zákusek s vůní hrušek.


4.119x
120 min
1×

Ingredience

těsto

2 ksvejce
400 gtuk
200 gcukr moučka
600 ghladká mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

náplň

50 grozinky
300-400 mlvoda
5 kshřebíček
100 gcukr krupice
1500 ghruška
1 balíčekvanilkový cukr
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy

Mouku promísíme s práškem do pečiva. Přidáme cukr, nakrájený změklý tuk a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v lednici nejméně 30 minut.

Oloupané hrušky zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky a ty na menší kousky. V hrnci je podlijeme 200 ml vody, přidáme cukr a hřebíček a podusíme doměkka. Pak vyndáme hřebíček a přimícháme rozinky. Do vroucí směsi vlijeme pudinkové prášky rozmíchané v asi 200 ml studené vody a povaříme 2 minuty. Množství přidané vody závisí na šťavnatosti hrušek, náplň by měla být poměrně hustá, aby po upečení držela tvar.

Polovinu těsta rozválíme na pečícím papíru a přendáme do plechu s okrajem (rozměry plechu asi 27x34 cm). Těsto vyválíme o něco větší, aby vznikl dvoucentimetrový okraj. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme v troubě 10 minut při 200 °C.

Na předpečené těsto rozetřeme hruškovou náplň. Ze zbylého těsta vyválíme válečky o průměru 1 cm, které mírně zplacatíme a rozložíme na koláč tak, aby vznikla mřížka. Mřížkový koláč s hruškami dopečeme při 180 °C 40 minut.
user-icon

autor RenčaM


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mřížkový koláč s hruškami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena