Mražený krém

Pracnější, ale výborný recept na zmrzlinu.


4.26x
0

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme tuhý sníh ze 3 bílků, zvlášť ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem a samostatně utřené 3 žloutky s cukrem krystal. Vše opatrně promícháme. Krém nebo jeho část můžeme podle chuti ochutit kakaem, čokoládou, mletou kávou nebo řidším džemem a dáme do mrazáku. Je vhodné krém plnit do formy srnčí hřbet vyložené mikrotenem. Po ztuhnutí se mražený krém lehce vyklopí a lze krájet na plátky. Mražený krém přizdobíme šlehačkou a ovocem. Krém ihned podáváme.
user-icon

autor Marcela1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mražený krém

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena