Mražený jahodový krém

Osvědčený recept na jahodový dezert k odpolední svačině.


4.25x
45 min

Postup přípravy

Dezertní misky dáme předem do chladničky a necháme dobře prochladit. Jahody rozmačkáme s cukrem moučka a protlačíme přes sítko. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a rozpustíme v teplém koňaku nebo meruňkovém likéru. Přidáme jahodové pyré, smícháme a necháme vychladnout. Můžeme také použít zmražené jahody, ale potom vynecháme cukr, protože jsou již slazené.

Ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, opatrně ji smícháme s jahodami a krém rozdělíme do připravených misek. Přikryté misky dáme zmrazit do mrazáku. Asi 20 minut před podáváním přendáme misky do ledničky, jahodový krém ozdobíme šlehačkou a celými jahodami podle fantazie.

Mražený jahodový krém podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mražený jahodový krém

Zpět na recept