Mramorová buchta

I jednoduchá dvoubarevná buchta může vypadat slavnostně.


4.453x
45 min
2×

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem a rozměklým máslem do světlé pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvíme kakaem (podle chuti). Těsta střídavě nabíráme lžící a klademe vedle sebe na středně velký vymazaný a vysypaný plech. Povrch uhladíme a plech vložíme do předehřáté trouby. Mramorovou buctu pečeme asi 35 minut na 175 °C. Buchta začne "odstupovat" od okrajů plechu a nelepí se na špejli. Mramorovou buchtu necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Před podáváním jednotlivé kousky ozdobíme šlehačkou nebo cukrem či kakaem, aby vynikla barevnost mramorové buchty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mramorová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena