Mousse au chocolat

Recept na chlazenou pěnu z čokolády, která potěší nejen děti.


4.353x
0
5×

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha. Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme. Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.
user-icon

autor lucik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mousse au chocolat

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena