Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha.
Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme.
Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Mousse au chocolat
Komentář k receptu Mousse au chocolat