Mousse au chocolat

Recept na chlazenou pěnu z čokolády, která potěší nejen děti.


4.353x
0
5×

Postup přípravy

Hořkou čokoládu rozlámeme na menší dílky a spolu s máslem dáme do kovové mísy, kterou vložíme do hrnce s horkou vodní lázní. Čokoládu s máslem necháme pomalu rozpustit, občas promícháme.

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu a moučkový cukr ušleháme dotuha.

Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutkovým krémem, poté vmícháme smetanu a sníh z bílků a vše důkladně promícháme.

Mousse au chocolat rozdělíme do menších misek, které jsme vypláchli studenou vodou. Misky dáme do lednice a necháme alespoň na tři hodiny v chladu ztuhnout.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mousse au chocolat

Zpět na recept