Mousse au choccolat

Výborná mňamka z Francie. Jednoduchý recept na vynikající dezert.


2.33x
15 min

Ingredience

1 ksvejce
2 lžícecukr moučka
250 ghořká čokoláda
200 gsmetana ke šlehání

na ozdobu

kakaový prášek

Postup přípravy

V horké vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a přimícháme žloutek. Odstavíme ze sporáku a šleháme do mírného zhoustnutí. Dále ušleháme smetanu ke šlehání s cukrem do tuha a opatrně vmícháme do čokoládové pěny. Hmotu vložíme do nádoby, přikryjeme a necháme hodinu v lednici. Mousse au choccolat servírujeme jako chutný dezert. Z pěny vypichujeme noky a podáváme je posypané kakaovým práškem.
user-icon

autor Kristý

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mousse au choccolat

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena